2-й день
Час відвідування локації: 3 години
Сливино – родинна виноробня Молчанових у Миколаївській області, а також, перша в Україні ліцензована крафтова виноробня. Перший врожай родина отримала у 2016 році. Під час створення вина надихалася давніми традиціями та історіями про місцеві виноробні ХІХ століття.
Засновники описують процес виробництва на виноробні “Сливино” так: ручний збір винограду, дерев’яний прес та трішки магії. Акцент під час виробництва засновники роблять саме на місцевих натуральних винах. На перше місце підприємці ставлять якість – саме тому були неодноразово нагороджені преміями національного дегустаційного конкурсу Uwines Awards.
Вина у “Сливино” винятково натуральні, вирощені на схилах Південного Бугу. Під час виробництва родина не використовує домішки та консерванти. Вирощують у виноградниках як українські сорти винограду, так і європейські.
Серед гордості виноробів сорти Піно Нуар, Лавандовий Рислінг, Розе.
Екскурсія:
Дегустаційний тур-екскурсію виноробнею проводить Георгій Молчанов, співвласник виноробні. Завдяки цьому відвідувачі мають змогу не лише спробувати вино, а й почути про секрети його виготовлення.
Починається екскурсія з винограднику. Виробники роблять акцент на особливостях вирощування винограду саме у регіоні Південного Бугу та традиціях виноробства краю. Туристам пропонується прогулянка мальовничими виноградними терасами та спостереження за усіма етапами виготовлення вина.
В кінці екскурсії відвідувачі мають змогу спробувати вино. Дегустацію проводить Ольга Молчанова – головна сомельє виноробні. На “Сливино” пропонують не лише скуштувати вино, а й дізнатися, як його правильно дегустувати.
Домовитися про екскурсію варто заздалегідь. Зробити це можна через сторінки виноробні у соціальних мережах.
Графік роботи:
З понеділка по п’ятницю, з 10:00 по 20:00.
Як дістатися?
З Миколаєва до виноробні “Сливино” можна доїхати власним автомобілем, трасами Е58/М14 и Т1506. Дорога триватиме близько двадцяти хвилин.